
yine televizyonda görüp özendiğim yemeklerden biri.. buna mı özendin diyebilirsiniz ama peynir ekmeğe bile özendiğim düşünülürse bu yine iyi :)) fotoğraf yine çok acele olduğundan iyi değil ve tavuk etleri de belli olmuyor malesef :( aslında bu yemek şu anda yaşadığımız yerde (Nevşehir-Kozaklı) çok meşhur... tabi bu hali değil.. bol acılı ve hafif sulu olarak pişirilen bulgur pilavı piştikten sonra kat kat serilmiş yufka ekmekler üzerine dökülür. servis tabağı ekmek olur yani... sonra pilavın üzerine başka yerde haşlanmış ve didilmiş tavuk etleri dökülür. ekmekler bulgurun suyuyla hafif ıslanır ve bu ekmekler koparılarak bulgur yenilir. ekmek bu seferde kaşık olmuş oluyor yani :)) yanında olmazsa olmaz acılı turşu ve ayrandır :) yemek bitince kaşık ve tabak bulaşığı da olmamaış olması en güzel tarafı :)) tabi bulguru çok yemeye gelmez bir müddet sonra karnınız davul gibi olur :)) benim tarifim ise tavuk etlerinin bulgur pilavına pişerken eklenmesiyle oluyor... biraz önce anlattığım gibi olmasa da gerçekten çok lezzetli oluyor.. yaklaşık iki tabakta gece yatmadan yedim :)) tarifi ayrıntılı veremiyorum çünkü malzemelerin bir ölüçüsü yok. bir soğan ve bir domatesi küçük küçük doğrayıp salçayla birlikte kavurun. daha sonra bulgurları ekleyip biraz da böyle kavurun. bulgur pirinçten daha çok su çeker bu yüzden üzerine baya geçecek şekilde kaynar su ekleyin. sonra tavuk etlerini de ekleyip suyunu çekmesini bekleyin ama tamamen değil. bir miktarı kalsın demlendirdip sıcak servis edin.
afiyet olsun...
Benzer Yazılar : cilt bakimi
0 yorum:
Yorum Gönder