SADRAZAM LOKUMU


son olarak sevgili sema'nın gününde yediğim ve artık denemeliyim dediğim bu mükemmel tatlının tarifi tahmin edileceği üzere sevgili sema'ya ait... seçimlerin yapıldığı akşam çoğu insan bütün akşamı tv karşısında geçirmiştir diye tahmin ediyorum. bense uzun zamandır üzerimdeki uyuşukluğu atmış olmanın sevinciyle bütün akşamı mutfakta geçirdim :) bütün akşamı hatta geceyi mutfakta geçirmiş olmam bir sürü şey yaptığımdan değil, mutfakta çok yavaş hareket eden biri olmamdan kaynaklanıyor. yoksa sadece (tabi akşam yemeğinden sonra) bu lokumları ve birde ağlayan pasta yaptım. aslında ağlayan pastayı bu sefer meyveli sosla yapacaktım fakat son anda tarihinin geçmiş olduğunu farkettim :)) neyse gelelim lokumlara :)) bu arada saat gece 4 ve eşim hala seçimle ilgili görevini bitirp eve dönemedi :( bende güya lafı kısa tutup sadeca tarif yazacaktım :) bundan sonra misafirlerime mutlaka yapacağım tariflerim arasına girdi bile :)) hemen tarife geiyorum...

malzemeler:

5 yumurta

1 bardak un

bir bardak şeker

yarım paket kabartma tozu

bir paket krem şanti

bir su bardağı süt

hindistan cevizi

hazırlanışı:

yumurta, şeker, un ve kabartma tozunu çırpın. yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün. 100 derece fırında çok yavaş üstü kızarmayacak şekilde pişirin. kek piştikten sonra 5 dk üzerine nemli bir bez öreterek dinlendirin. daha sonra eşit karelere bölün. kareler çok küçük olmasın ki rulo yapılabilsin. her kareyi enine ikiye kesin. (ortadan ikiye kesilmiş hazır pastabanlar gibi) yani 10 kare kestiyseniz 20 lokum elde etmiş olacaksınız. her bir parçanın içine sarı kısımlar içte kalacak şekilde krem şanti sürüp rulo şeklinde sarın. ruloları bir kapta süte bandırıp hindistan cevizine bulayın. buzdolabında dinlendirin. mümkünse ertesi gün servis edin.

afiyet olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder

SADRAZAM LOKUMU - Cilt bakımı Haberleri |Cilt bakımı Haberleri | Cil
top