Değişik bir versiyon dedim. Çünkü bilinen Ali Nazik kebabından biraz farkları var. Aslında Ali Nazik ve iskender karışımı bir şey oldu. Bu arada bu ali nazik ismini niye büyük harfle yazdıysam sanki bir kişiden bahsediyormuş gibi :) Neyse gerçekten mükemmel bir lezzet. Kesinlikle tavsiye ederim. Hemen tarife geçiyorum.
Malzemeler:
bir ramazan pidesi
bir kilo patlıcan
bir kilo yağsız dana sırt eti (küçük doğranmış)
4-5 adet sivri biber
4-5 adet salkım domates
yoğurt
3-4 diş sarımsak
tereyağı
pul biber
Hazırlanışı:
Öncelikle dana sırt etini çok küçük doğrayıp düdüklü tencerede bir müddet pişirin. Yumuşayan etleri bir tavada suyunu çekene kadar kavurun. Bir miktar sıvı yağ ekleyip biraz daha kavurun. Aslında bu yemek için kıyma kullanılıyormuş ama ben küçük doğranmış et kullanmayı tercih ettim. Tabi birde normalde altına pide koyulmuyor ama bence çok yakıştı belkide buna ali nazik kebabı demesek daha doğru olacak :) Şöyle bi baktım da baya bi değiştirmişim :) Bu saliha kebabı olsun :) Neyse alt kısmına küçük küçük doğrayıp fırınladığımız pideleri yerleştiriyoruz. Üzerine közledikten sonra çatalla iyice ezdiğimiz ve sarımsaklı yoğurtla karıştırdığımız patlıcanları döküyoruz. En altta pideler, üstünde patlıcanlı yoğurtlu karışım, onun üzerine de kavurduğumuz etleri yerleştiriyoruz. Son olarak erittiğimiz tereyağına pul biber ekleyip üzerine gezdiriyoruz. Közlenmiş biber ve domatesle süslüyoruz. Sonra da yemeyip yanına şöööyle uzanıyoruz :)))
Afiyet, bal, şeker olsun :))
0 yorum:
Yorum Gönder