fırınlar temiz kalsın ve merakla beklenen buz böreği


Çeşitli saplantılarım olduğunu takıntılarım yazısında uzunca anlatmıştım. Belki daha sonra oluştu belki o zaman da vardı son zamanlarda nükseden takıntılarım olmaya başladı… mutfağım yakında kirlenmesin diye kullanmadığım eşyaların saklandığı bir bölüm olacak… çelik tencerelerimi kullanamıyorum. Onlar sadece dolapta öyle parlakça kalsınlar istiyorum…ara sıra açıp küçük bir su izi lekesi falan var mı diye kontrol ediyorum varsa hemen parlatıp geri yerine koyuyorum…onları sık kullanmamak adına günlük kullanım için gidip küçük bir çelik tencere takımı aldım. Omlet takımı da denilebilir. Ama onları da kullanamıyorum… geçenlerde eşim bebeğin çorbasını ısıtmak için kullanmış görüce sinirlendim :)) sonra kendime kızıyorum tabi kullanacak napacak diye ama napıyım elimde değil.. cezveleri, baharat takımını, kaşıkları falan saymıyorum bile.. hepsini her akşam kullanmasam da cifliyorum ovuyorum, parlatıyorum delirmiş gibi.. ki belki de öyleyimdir:))
Bir de son zamanlarda canımı bir şey istese aman şimdi fırın kirlenecek diyorum tencerede (ki tabi çeliklerde değil) yapılacak bir şey olsun diyorum. Geçen gün canım hamur işi istedi tavada diye krep yaptım :)) yani fırında pişmeyen tarifler arıyorum duyrulur J tencerede fincan keki diye bir şey duydum kesinlikle deniycem :)) buz böreği ise fırında pişiyor ama benim fırında pişmediği için hiç mühim değil… tarif için sevda’ya teşekkürler…

Malzemeler :

6 yufka
2 yumurta
5 ya da 6 adet haşlanmış patates
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Çok az beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam karabiber

Hazırlanışı:

İki adet yufkayı serin. Malzemeleri yufkanın üzerine sürün. Tekrar yufka koyun ve yine malzemeleri sürün. Yufka bitene kadar işleme devam edin. Sonra rulo şeklinde sarın ve 3 parçaya kesin. Buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabına koyun. Geceden koyabilisiniz. Pişirmek için çıkarınca biraz yumuşamasını bekleyin. Ekmek dilimi gibi kesip yan yatırarak dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 150 veya 175 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

fırınlar temiz kalsın ve merakla beklenen buz böreği - Cilt bakımı Haberleri |Cilt bakımı Haberleri | Cil
top