portakallı kereviz

dün portakallı ördek tarifi vereceğimi söylemiştim ama portakallı kerevizle idare edin artık :) zeytinyağlılar soğuk yenir derler ama ben tüm yemekleri olduğu gibi onlarıda sıcak yemeyi tercih ediyorum. hem bildiğim kadarıyla ege'de zeytinyağlılar sıcak yeniyormuş. neyse lafı uzatmadan tarife geçiyorum. nede olsa günlerdir laf uzatıyorum :)
malzemeler:
iki büyük boy kereviz
2 adet havuç
bir orta boy soğan
bir portakal
bir limon
biraz tuz
biraz şeker
yapılışı :
kerevizleri soyun. isterseniz beyazlamaması için limonlu suda bekletin ben bekletmedim ama kararmadılar. sonra ortalarını kabak oyacağıyla oyun. oyduğunuz yere havuçları yerleştirin. ve kerevizleri ince dilimler halinde kesin. yayvan bir tencereye zeytinyağını koyun. soğanları halka halka doğrayın. kerevizleri ekleyin. üzerine kereviz yapraklarını serpiştirin. bir portakalla limonunda suyunu sıkıp ekleyin. tuzunu şekerini ilave edin. bir miktar da su ekleyip kısık ateşte pişirin. dilerseniz soğuk, dilerseniz sıcak servis yapın.
afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

portakallı kereviz - Cilt bakımı Haberleri |Cilt bakımı Haberleri | Cil
top