Tavuğu temizledikten sonra 2 litre suda haşlayın. Haşladığınız tavuğun suyunu ayrı bir kaba koyun. Pirinci yıkadıktan sonra tavuk suyunda haşlayın. Diğer taraftan soğumuş tavuğu kemiklerinden ayırarak parçalara bölün. Domatesleri, salatalıkları dilimler halinde kesin. Tuz, yağ, biber ve sirkeyi karıştırarak salatanın sosunu hazırlayın. Tavuk parçalarını bir tabağa yerleştirdiktan sonra üzerine pirinci dökün. Domates, salatalık ve yeşil biberleri dizip, sosu da ilave ederek soğuk olarak servis yapın…
Malzeme Listesi
1 adet tavuk
1 su bardağı princ
2 domates biber ve salatalık
4 yemek kasığı sirke ve zeytin yağı
tuz ve karabiber
afiyet olsun..
Semiz Otu Salatası
emizotlarını ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tabağa koyun. Domatesleri küçük dilimler halinde kesin ve ayrı bir tabağa alın. Yine ayrı bir kapta limon, tuz, biber ve yağı karıştırın ve semizotlarının üzerine bu sosu dökün. Salatanın üstünü domates, haşlayıp dilimlediğiniz yumurta ile süsleyin. Soğuk olarak servis yapın
Malzeme Listesi
125 gr semiz otu
2 domates ve yumurta
4 yemek kasıgı zeytyin yağı
1 limon
tuz ve karabiber
afiyet olsun..
Diyet Salatası
Taze fasulye, kabak ve patatesi haşlayın. Taze fasulyeyi, dolmalık biberi, havuçları ve kabağı ince ince, patatesleri küp küp doğrayın. Bütün malzemeleri karıştırıp, servis tabağına alın. Domatesin içini alın ve dilimler halinde kesin ve sebzelerin arasına karıştırın. Sos için, zeytinyağı, limon, hardal ve tuzu karıştırın. Sosu salatanın üzerine dökün. Maydanozla süsleyerek servis yapın
Malzeme Listesi
6 adet taze fasulye
1 kabak havuc domates patates ve dolmalık biber
1 er tatlı kasığı sirke yağ ve limon suyu
maydanoz ve tuz
afiyet olsun..
Beyaz Peynirli Bulgur Salatası
250 gr bulgurun üzerine bir buçuk bardak kaynar su koyun ve beş dakika pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Bu arada salatalığı soyun ve tuzlayın. 15 dakika beklettikten sonra yıkayın ve kağıt havluyla kurutun. Biberleri temizleyin, saplarını ve tohumlarını çıkarın, uzunlamasına kesin ve kaynar suya atarak bir dakika tutun ve daha sonra süzün. Ardından taze soğan ve domatesleri doğrayın. Hazırladığnıız malzemeleri soğumuş bulgurla karıştırın. Üzerine küp halinde kestiğiniz beyaz peyniri ekleyin. Salataya zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarmısak, zevkinize göre tuz ve karabiber ilave edin. Nane, maydanoz ve kavrulmuş fındık da ekleyebilirsiniz. Hafifçe karıştırırak servis yapın.
Malzeme Listesi
250 gr bulgur
125 gr kavrulmuş fındık
200 gr taze soğan
120 gr beyaz peynir
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
8 diş sarmısak
350 gr domates
1 limon
3 kırmızı biber
3 salatalık
3 yeşil biber
Tuz, karabiber
Taze nane
afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder